Mersin Serbest Bölgesi 2023’te 3,7 Milyar Dolar Ticaret Hacmine Ulaştı

Mersin Serbest Bölgesi, 2023 ve 2024 Ticaret Hacmiyle Önemli Bir Rol Oynuyor

Mersin Serbest Bölgesi, çeşitli sektörlerden 53’ü yabancı 324 firmanın faaliyet gösterdiği bir ticaret merkezi olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl 3,7 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşan bölge, Doğu Akdeniz’in en önemli ticaret merkezlerinden biri konumunda bulunuyor.

271 yerli ve 53 yabancı firma tarafından işletilen Mersin Serbest Bölgesi, 2024 yılında da 3,7 milyar dolarlık ticaret hacmiyle büyümeye devam etti. Sınai ürünlerin %70’ini, tarım ürünlerinin ise %30’unu oluşturduğu bu bölgede, en fazla ihracat ABD, Irak, Çin, Suriye ve İtalya’ya yapıldı.

Gıda, meyve, demir çelik ve kimya sektörleri, dış satımda en çok işlem gören ürün grupları arasında yer alıyor. Mersin Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ Genel Müdürü Edvar Mum, bölgede 9,500 kişinin istihdam edildiğini belirterek, “Özellikle küresel zorluklara rağmen, 2024’te 3,7 milyar dolarlık ticaret hacmimizi koruduk” dedi.

Mum, bölgenin sunduğu avantajlardan bahsederek, “Mersin Serbest Bölgesi, Mersin Uluslararası Limanı’na yakınlığı, özel rıhtımı ve kara yolu bağlantısı sayesinde öne çıkıyor. Türkiye’deki 19 serbest bölge arasında Ege Serbest Bölgesi’nden sonra en yüksek ticaret hacmine sahip ikinci bölge konumundayız” şeklinde konuştu.

Mum, yatırımcılara sağladıkları elverişli koşullarla Mersin Serbest Bölgesi’ni geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Bölgenin ticaret hacmini 4 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu başarılan rakamla gurur duyuyoruz ve önemini küçümsememek gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Related Posts

Elektronik zincirlere rekabet soruşturması

Teknosa’nın da dahil olduğu tüketici elektroniği sektöründe faaliyet gösteren firmalar hakkında, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla soruşturma başlatıldı.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2025 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Banka net kârını geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 70 artırdı.

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

Metro Türkiye, Türk Somonu’nu tezgahlara taşımaya başladı: “Gelecek nesillere bırakılması gereken değer”

Metro Türkiye, Samsun’da çevreci yöntemlerle yetiştirdiği Metro Premium Türk Somonu’nun ilk hasadını gerçekleştirdi. 350 tonluk üretimde deniz ekosistemi korunurken, gerçekleştirilen 350 tonluk hasatla 250 ton deniz balığının da yem olmasının önüne geçildiği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir