Sakarya’da İstavrit Hamsinin Yerini Aldı

Sakarya’da kilogramı 100 liradan tezgahlarda yerini alan istavrit, kilogramı 200 liradan satılan hamsinin yerini aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan bu balık, özellikle taze ve lezzetli olması sebebiyle tercih ediliyor.

Sakarya’da balık tezgahlarında kilogramı 200 liradan satılan hamsi, yerini taze ve lezzetli olması sebebiyle kilogramı 100 liradan satılan istavrite bıraktı. Ucuz, taze ve lezzetli olması sebebiyle vatandaşların yoğun talep gösterdiği istavrit, balık pazarında hemen hemen her tezgahta bulunuyor. Balık fiyatlarının hava şartları ve avlanma durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebileceğini belirten satıcılar, hamsinin yaklaşık 25 gün önce 120 liradan satıldığını belirtti.

“Balık fiyatı borsa gibidir”

Hamsi fiyatlarının geçtiğimiz aylara göre oldukça pahalandığını söyleyen Recai Çakır, “Hamsi fiyatlarının son durumu şu anda yüksek. Hamsinin kilosu şu anda 200 TL. 20-25 gün önce hamsi fiyatları 120-125 TL arasındaydı. Balık Gürcistan’a kaçtı diyorlar. Balık az çıktığı için para yapıyor. Hava şartları, fırtına ve lodos olunca kayıklar sefere çıkamıyor. Az tuttukları için balık para yapıyor. Diğer balıklar mezgit ve uskumru gibi balıklar ucuz. Geçen ay 100 TL’ idi şimdi 200 TL oldu. İstavrit, Uskumru ve mezgit gibi balıkların fiyatları 100 TL. Mezgit fiyatları 80 TL’ye kadar düşebiliyor. Çinekop zaten satılmıyor. Barbun da aynı şekilde satılmıyor. Adamlar balık avına çıkıyorlar, tutabildiğini tutuyorlar. Balığın bolluğu oluyor ondan sonra bitiyor. Palamut’un bu sene bolluğu oldu ama sonra bitti. Sezonunda bitmesine yaklaşık bir buçuk ay kaldı. Balık fiyatı borsa gibidir. Bir gün bakarsınız 100 TL bir gün bakarsınız 200 TL olmuş. Balık piyasası böyledir. Bir dahaki aylarda sezon bittiği içim tatlı su balığı gelir. Balıklar daha da pahalılaşır. Kayıklar çıkmıyor. Ufak kayıklar çıkıyor. Balıklar daha da pahalılaşır. Hamsi, istavrit ve Mezgit en çok satılan balıklar arasında” dedi.

“Balık bu sene gerçekten çok pahalı”

Balık fiyatları hakkında konuşan Aziz Yıldız ise, “Balıklar şu anda çok pahalı. Fiyatı 250 TL olan balık var. Herkes satın alamaz. Bugün ben satın alabiliyorum ama başka vatandaşlar alamıyor. Her şey çok pahalı. Artık bu durum nereye kadar gider bilemiyorum. Herkes kendi kendine fiyat yükseltiyor. 100 TL olan balığın fiyatını 200 TL yapıyor. Serbest piyasa olduğu için kimseye bir şey diyemiyoruz. Balık bu sene gerçekten çok pahalı. Kimse satın alamaz. Çinekop 500- 750 TL arası, hamsinin kilosu ise 200-250 TL fiyatı. Fiyatlar her gün daha da pahalılaşıyor. Kim gelirse gelsin aynı şekilde bu durum devam edecek” diye konuştu. – SAKARYA

Related Posts

Milyonlarca çalışanın kafası karıştı: Yemek kartları marketlerde geçmeye devam edecek mi?

Yemek kartlarının marketlerde geçip geçmeyeceği merak konusuyken, Danıştay önemli bir karar aldı ve yemek kartlarının SGK prim muafiyetine devam edeceğini duyurdu.

TÜİK ücretli çalışan sayısını açıkladı: Sanayi alarm veriyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2025 Mart ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 2,6 azaldı, inşaat sektöründe aynı kaldı ve ticaret …

Avrupa borsalarında yükseliş: ABD-Çin anlaşması piyasaları coşturdu! (14 Mayıs 2025)

Avrupa borsaları, ABD ile Çin’in ek gümrük vergilerini geçici olarak düşürme anlaşmasının oluşturduğu olumlu havayla, Fransa dışında yükseliş gösteriyor. Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,1 artarak 545,52 puana, İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 …

Milyonları ilgilendiriyor! Erken emeklilik düzenlemesinde yeni gelişme…

Milyonlarca Bağ-Kur’luyu ilgilendiren prim indirimine ilişkin düzenleme için düğmeye basılıyor. Kısa süre içinde TBMM’ye sunulması beklenen yeni düzenlemeyle küçük esnaf ve çiftçi erken emeklilik şansı elde edebilecek. PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜYOR Bağ-Kur …

TÜİK: İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8, ithalat birim değer endeksi yüzde 1,3 arttı

TÜİK, 2025 yılı mart ayına ilişkin Dış Ticaret Endeksleri’ni açıkladı. Verilere göre, ihracat birim değer endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 9,3 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 2,2 arttı, yakıtlarda yüzde …

Toplulaştırılan tarım arazileriyle bütçeye yılda 47 milyar TL katkı

“Bu kapsamda yılda 380 milyon litre yakıt tasarrufu sağlandı. Ayrıca 5,84 milyon ton karbon emisyonu azaltımı gerçekleştirildi”