Yeni Mac’inizde yapmanız gereken 9 ayar

Yeni Mac’inizi Ayarlamak İçin İzlemeniz Gereken Temel Adımlar

Yeni bir Mac’e geçiş yapmak heyecan verici olabilir, ancak ilk kurulum aşamasında bazı önemli ayarlamalar yapmanız gerekebilir. İşte yeni Mac’inizi kurarken ilk olarak yapmanız gereken 9 temel ayar:

1. Dock Çubuğunu Kişiselleştirin

Mac’inizdeki uygulamalara hızlı erişim sağlayan Dock’un boyutunu, büyütme efektini ve otomatik gizlenme özelliğini ayarlar bölümünden değiştirebilirsiniz.

2. Trackpad veya Fare Ayarlarını Yapın

MacBook kullanıyorsanız trackpad, iMac kullanıyorsanız fare ayarlarını kişiselleştirebilirsiniz. Kaydırma yönü, yakınlaştırma ve çoklu dokunma hareketlerini özelleştirin.

3. Sıcak Köşeler (Hot Corners) Özelliğini Keşfedin

Fare imlecini ekranın köşesine götürdüğünüzde otomatik olarak bir işlem yapılmasını sağlayan Sıcak Köşeler özelliğini keşfedin.

4. Enerji Kullanımını Ayarlayın

Pil süresi veya enerji verimliliği için gerekli ayarlamaları yapın. Düşük güç modu ve ekran kapanma süresi gibi seçenekleri yapılandırabilirsiniz.

5. Gözlerinizi Gece Korumaya Alın

Gece Vardiyası özelliği ile ekran renklerini göz yorgunluğunu azaltacak şekilde düzenleyin. Manüel veya otomatik zamanlamalı olarak aktive edebilirsiniz.

6. Bildirimleri Sessize Alın

Her uygulamanın sizi bölmesine izin vermek zorunda değilsiniz. Bildirimler bölümünden ön izlemeleri ve uyarı tarzlarını özelleştirebilirsiniz.

7. Kendi Duvar Kağidınızı Belirleyin

Masaüstü arka planınızı kişiselleştirerek kişisel zevkinizi yansıtın. macOS’in sunduğu görseller arasından seçim yapabilirsiniz.

8. Denetim Merkezi’ni Özelleştirin

Denetim Merkezi’nden hızlı bir şekilde ses, Wi-Fi ve ekran parlaklığı gibi ayarlara erişim sağlayabilirsiniz. Sık kullandığınız öğeleri menü çubuğuna sabitleyebilirsiniz.

9. AppleCare+ Ek Garanti Seçeneğini Değerlendirin

Yeni Mac’inizi daha uzun süre korumak için AppleCare+ ek garanti seçeneğini değerlendirin. Apple’ın standart garantisi daha kapsamlı bir hale getirebilirsiniz.

Yeni Mac’inizle başlayan bu yolculuğu en iyi şekilde deneyimlemek için yukarıdaki ayarları gözden geçirmeyi unutmayın!

Related Posts

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Karting heyecanı İstanbul’da başlıyor

2025 MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası’nın 2. ayağı, 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon, 10 Mayıs Cumartesi günü antrenman seanslarıyla başlayacak. 11 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00’da yarı final, saat 13.00’te ise final yarışları gerçekleştirilecek.

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Neuralink’in beyin çipi takılan ALS hastası video hazırladı

Neuralink’in konuşamayan ilk hastası, beyin çipi sayesinde tek bir tuşa basmadan bir YouTube videosu hazırladı.